Miért nélkülözhetetlen a gépvezérlés az építőipari vállalkozások számára?

Az egyre gyorsabban fejlődő technológia és az új innovatív megoldások megjelenése, mint a gépvezérlés az építőipar működésére is egyre nagyobb hatással van. Bár  a gépvezérlés használata lassan már a magyarországi építkezéseken is mindennapossá válik, azért még sok vállalkozás vonakodik alkalmazni a gépvezérlő rendszereket, mert gyakran bonyolultnak tűnik a technológia vagy egyszerűen nem tudják pontosan milyen rendszerre lenne szükségük, vagy hogyan kezdjenek hozzá azok alkalmazásához. Azt is látni kell azonban, hogy azok a vállalkozások, akik nem használnak gépvezérlést jelentős versenyelőnytől fosztják meg saját magukat.

GépvezérlésA gépvezérlő rendszerek beszerzése egy olyan befektetés, amely általában az első néhány munka után kifizeti magát, jelentős időt és pénzt takarít meg a vállalkozó számára. A gépvezérlés használata lehetővé teszi a földmunkák elvégzésének automatizálását, illetve a munkák különböző fázisának nyomon követését és optimalizálását, tervezéstől a megvalósulásig. Ezzel biztosítva a kivitelezőnek, az elvégzett munka minőségét, pontosságát és naprakész átadását. Az alábbi cikkünkben szeretnék egy rövid betekintést adni, arról, hogy voltaképpen mit is jelent a gépvezérlés és miért hasznos az építőipari vállalkozások számára.

Mi a gépvezérlés és hogyan működik?

A gépvezérlés különböző kiegészítők, szoftver és hardver elemek sokaságát jelenti, amiket munkagépekre szerelve azok működését automatizálni lehet.

Földmunkagépek esetében a tolólap pozícióját tudjuk automatizálva a tervezett szintre állítani, míg aszfaltozó gépek estén akár azok kormányzását is biztosítani tudjuk, így hozva létre tökéletes felületeket. A konfigurációtól függően a gépvezérlő rendszerek egyszerű felületeket tudnak létrehozni (1D & 2D rendszer) vagy akár komplex és nagy projektek terveit betöltve teljesen  3D rendszerben dolgozva segítik a kivitelezők munkáját.

Milyen előnyei vannak a gépvezérlés használatának?

Azon partnereinek akik már gépvezérlés használatával végzik munkájukat, arról számolnak be, hogy projektjeiket sokkal gyorsabban és pontosabb fejezik be, és hogy a rendszerek használatával sikerült megnövelni a termelékenységet.

További előnyök:

  • A munkaterületen dolgozók naprakészen tartása új tervekkel
  • A hibák számának minimálisra csökkentése és a költséges utómunkák elkerülése
  • A gépek kihasználtságának növelése és az üzemanyagköltségek csökkentése
  • Egyszerű terepi mérések, földtömeg számítások elvégzése
  • A gép állás idejének csökkentése és a termelékenység növelése

Milyen gépeket lehet vezérelni?

Bármilyen építőipari gép szóba kerülhet, amivel felületet hoznak létre és hidraulika mozgat. A teljesség igénye nélkül a leggyakoribb típusok a következők:

  • dózerek, gréderek
  • gumikerekes és lánctalpas kotrógépek
  • homlokrakodók, kotró-rakodók
  • szkréper-ládák és földmunka szerelékek
  • marógépek, beton- és aszfaltfiniserek

Mit kell tudni a Leica iCON Gépvezérlés rendszerekről?

Hosszú és kemény fejlesztési munka áll mögöttünk, hogy prémium Építőipar Gépvezérlés Szolgáltatást biztosíthassunk hazánkban is. Igen szolgáltatást, hiszen nem csak a vezérléshez szükséges eszközöket, műszereket biztosítjuk Ügyfeleink részére hanem, teljes körű gyári Leica támogatást, helyszíni telepítésekkel, oktatásokkal, terméktámogatással, 3D modellkészítéssel, távszolgáltatással. Mindent, ami ahhoz szükséges, hogy ez a technológia mindenki számára elérhető legyen, és bárki élvezni tudja Leica Építőipari Gépvezérlés nyújtotta nagyszerű előnyöket.

Kinek éri meg gépvezérlést használni?

Bárkinek és mindenkinek, akinek gépe van és dolgozik vele. Legyen az a munka út, vasút, parkoló, logisztikai központ, gát, focipálya, csarnok építése, árkok építése vagy bármi, ahol nagyobb felületeket kell létrehozni.

Ügyfeleinek csak a munkájukra kell figyelni mi figyelünk minden másra!

Látogasson el az oldalunkra és fedezze fel megoldásainkat:  www.machine-control.net vagy kérjen ingyenes demót itt.