Leica DSX GPR

Közművek feltárása könnyen és jól láthatóan

A HXGNLive legizgalmasabb technológiai vívmánya egy új georadar megoldás, amely drasztikusan csökkenti a terepi mintavételezés idejét, lehetővé téve a mérnökök és más szakemberek számára, hogy az eszköz segítségével dolgozzanak, azok számára is elérhető technika, akik eddig haboztak belevágni a georadaros mérésekbe, ezek bonyolultságára hivatkozva.
A legtöbb esetben eddig azért nem vágtak bele a szakemberek, mert a hiperbólák elemzését – a föld alatti objektumokat szemléltető jelek – bonyolultnak hitték, és így teljesen elhatárolódtak az eszköz használatától. Ennek következtében csak a magasan kvalifikált és képzett szakemberek használták csupán a georadar technikát.

Leica DSX APL 1073

Hogyan működik a DSX Georadar?

A DSX georadarral a munkafolyamat nagyon egyszerű: kijelöljük a munkaterületet, a georadart végig toljuk, majd a SW-nek / algoritmusnak köszönhetően, azonnal láthatjuk az eltemetett közműveket (anyag minőségtől függetlenül). Ezeket az eredményeket rögtön exportálhatjuk több fajta CAD formátumba. A tomográf mód segítségével a kezelő is kjelölheti az általa azonosított közműveket, nincs szükség a hiperbólák elemzésére. Ennyire egyszerű.

Terepi felmérés a DSX georadarral a gyakorlatban

Az alábbi videón egy kisebb terület (2×4 méter) terepi felmérését láthatjuk. Egy ilyen jellegű terepi mérés maximálisan 10-15 perc.
A mérés elvégeztével a szoftveren automatikusan tudjuk pozicionálni az eltemetett objektumot (jelen esetben 0,5-0,7 méter között). A szoftver automatikusan felismeri, hogy vezetékről vagy anomáliáról van szó. Az objektumot definiálhatjuk (pl.: vízvezeték vagy elektromos kábel), illetve azonnal exportálhatjuk CAD vagy GIS formátumban. Az intuitív terepi szoftveren akár 3D módban is megtekinthetjük a mérésünket. Ezzel a kiváló megoldás segítségével növelhetjük a terepi munka hatékonyságát és elkerülhetjük a nem kívánatos kábel szakításokat is egyaránt.

 

Egyszerű használhatóság
Könnyű értelmezhetőség
Nem igényel előzetes képzettséget

Kérj ingyenes demót és próbáld ki a gyakorlatban