Leica Disto – Ne csak nézz, LÁSS is!

Leica Disto

Aki már használt kültérben „hagyományos” kézi lézertávmérőt az tudja, hogy nappali időszakban már rövid távolság után sem látható a lézer által kibocsájtott lézerpont. Napos oldalon való mérésnél pedig szinte lehetetlen az irányzás. Nyilván az sem elvárható, hogy csöndben, az éj leple alatt mérjük meg azt, amit nappal nem sikerült. Vannak ugyan a lézerpontot „kiemelő” szemüvegek is, de ezek sem csodaszerek, a hatótávolság így sem lesz elég arra, amennyit a legtöbb esetben szeretnénk.

Gondoljátok ezt a mai napig sokan, hogy erre nincs megoldás, pedig majd 10 évvel ezelőtt, megalkottuk a világ első digitális kamerával felszerelt távolságmérőjét. Ma pedig már négy „kültéri” Distonk rendelkezik beépített digitális kamerával, digitális zoom-al és színes, grafikus kijelzővel, melyek segítségével már verőfényes napsütésben is biztosítjuk a pontos irányzást / mérést.

Nincs más dolgod, mint bekapcsolni a kamerát és a színes grafikus kijelzőn máris megjelenik a kamera, célzott területről közvetített képe, közepén egy szálkereszttel. Igen, ez a szálkereszt fogja neked pontosan mutatni, mit célzol és mire mérsz éppen. Tudj meg többet az alábbi videonkból:

Most már nem csak nézni, de látni is fogod a méréseidet…bárhol, bármikor.

Válaszd az eredeti kézi lézeres távolságmérőt, válaszd a Neked megfelelő Leica Disto-t!

Üdvözlettel,
Leica Geosystems
magyarországi csapata