Menü Bezárás

Leica Infinity – Shift, Rotate & Scale, hogy minden pont a helyére kerüljön!

Olyan helyzetbe kerültél, hogy nem álltak rendelkezésedre a terepen a tájékozó pontok koordinátái? Gond egy szál sem! Végezd el a mérést egy tetszőleges, helyi koordináta-rendszerben, és az irodában pár kattintással a helyére illeszthetsz mindent.

A Shift, Rotate & Scale funkcióval elmozgathatunk pontokat, álláspontokat, vagy akár egy egész projekt mérését is, ha a terepi mérésünk nem a végleges koordináta-rendszerben történt. Hasznos lehet számunkra a funkció, ha netán a terepen jöttünk rá, hogy az alappontjaink koordinátái nem állnak rendelkezésre – elfelejtettük őket feltölteni a műszerre –, vagy akár le is rövidíthetjük egy projekt idejét azáltal, ha egy mérőbrigád elkezdi leállandósítani az alappontokat, miközben ezzel párhuzamosan egy másik csapat a már állandósított alappontokról nekilát a részletmérésnek. Természetesen a mért pontok koordinátái egy helyi rendszerben fognak rendelkezésre állni, amiket az irodában fogunk a helyükre mozgatni. Hogy mindez hogyan tehető meg és mennyire egyszerű? A videóból kiderül.

Üdvözlettel,
Leica Geosystems
Magyarországi csapata

error

Hasznosnak találod az oldalt? Oszd meg a tudásodat másokkal: ez az egyik módja annak, hogy halhatatlan légy. (Tendzin Gjaco)

%d blogger ezt szereti: