Leica P40 lézerszkenner – az első szkennelés elindítása

Sorozatunk újabb részében a P40-es lézerszkenner azon beállításait tekintjük át, amelyeket közvetlenül a mérések előtt kell leellenőrizni és módosítani annak érdekében, hogy a kívánt eredményeket kapjuk.

Megtudhatod, miként hozhatsz létre új munkaállományt, hogyan definiálhatod akár többféle módon a látómezőt, amelyben a felmérendő objektum elhelyezkedik. Elmagyarázzuk, hogyan értelmezhető a pontsűrűség és mit eredményez annak megváltoztatása akár szabadon választott műszer-tárgy távolság esetén.

A P40-es lézerszkenner egyedülálló tulajdonsága, hogy a felhasználó megválaszthatja, hogy nagyobb, akár 270 méteres távolságokig kíván mérni, vagy pedig 120 méterig, de kétszer annyi pontot gyűjtve, mint az előző esetben. Ugyancsak hasznos a megfelelő érzékenységi mód kiválasztása, amelylehetővé teszi, hogy a kevésbé jó visszaverő tulajdonsággal rendelkező felületeket is hatékonyan felmérjük. Minderről részletesen tájékozódhatsz a követkő néhány perces videónkból. Tekintsd meg Te is, mennyire egyszerű az első szkennelés elindítása!

Üdvözlettel,
Leica Geosystems
magyarországi csapata