Leica ZRover – Belépő szintű földmérési GNSS

FÖLDMÉRÉS & G.I.S

Igyekszünk a piacról kapott visszajelzések alapján a legjobban igazodni a kialakult igényekhez. Ezért létrehoztuk a ZRover GNSS csomagot, amely pénztárcabarát, ugyanakkor minőségi megoldást nyújt belépő szintű földmérői feladatokhoz. A most következő blog sorozatunkban a Zrover GNSS csomagban rejlő lehetőségeket szeretnénk nektek megmutatni.

A ZRover GNSS csomag a Zeno20-as térinformatikai vevőn alapszik, melynek erőssége abban rejlik, hogy kompakt méretéhez nagy tudás párosul. Használhatod kézi vevőként, de elérhető botra szerelhető konfiguráció is. Mindkét esetben képes az eszköz centiméteres pozícionálásra RTK-n keresztül. Az új Zeno rendelkezik minden, a jelenkor elvárásainak megfelelő, adatkommunikációs lehetőséggel (3,75G modem, Wifi, Bluetooth, micro SD kártya olvasó és microUSB csatlakozó). Utóbbi az adatátvitelen kívül a töltésért is felel.

A felhasználói élmény egy 5”-os képátlójú, magas fényerejű kijelzőn válik teljessé, amely napsütésben is könnyen olvasható. Adataink biztonságáról pedig egy jó fogású, strapabíró ház gondoskodik, amely az IP67-es szabványnak megfelelően ellenáll a környezeti viszontagságoknak, azaz teljes mértékben védett por ellen és 1 méteres mélységig víz alá meríthető.

Egy további előnye a ZRover csomagnak, hogy a felhasználó eldöntheti, hogy Android vagy Windows operációs rendszerrel szeretné használni.

zenorover.PNG

A Zeno Mobile az Android-os változaton futtatható, alapvetően térinformatikai célra kifejlesztett applikáció, de egyszerű felmérési és kitűzési munkák esetén is megállja a helyét. Fejlesztésekor a fő irányelv az volt, hogy egy olyan eszközt adjunk a felhasználók kezébe, amelynek a kezelése pofon egyszerű, de mégis megtalálunk benne minden szükséges funkciót. Annak érdekében, hogy ne kelljen egy új logikát megtanulni a szoftver használatához, törekedtünk az okostelefonoktól megszokott felhasználói élmény átültetésére. A gyors és könnyű kezelhetőség érdekében az almenük száma minimális. A legtöbb információ mérés közben elérhető.

Untitled-1Azok számára, akik egy belépő szintű, de kimondottan geodéziai eszközt keresnek, elérhető a ZRover Windows operációs rendszerrel telepített változata. A földmérő igényeket ez esetben a tovább fejlesztett és részben megújult FieldGenius terepi szoftver szolgálja ki.

Hamarosan részletesebben is bemutatjuk a Zeno Mobile és Field Genius közötti különbségeket, hogy egy átfogó képet adjunk arról, miként használhatóak ezek a gyakorlatban és mely feladatokhoz ajánljuk őket.

Üdvözlettel,
Leica Geosystems
magyarországi csapata

Ui. –  ZRover GNSS csomag teljes tartalmát és árát itt nézheted meg: ZRover GNSS csomag