Menü Bezárás

Lézerszkenneléssel a karcsúbb vonalakért!

A Goodyear Wingfoot One típusú léghajó születésének századik évfordulóját ünnepli hamarosan. A különböző reklámok hirdetésére, sportesemények közvetítésére szolgáló légi járművet ma már csak az „égi yacht” becenévvel illetik.

A reklámfelületek felfestése egy ehhez hasonló nagyobb kiterjedésű ívelt felületen nagy kihívást jelent a szakemberek számára, mivel maga a bemutatni kívánt szöveg, rajz vagy logó a síkon kerül megtervezésre – legyen az papír vagy a számítógép monitorja. Ahhoz, hogy ez a rajz a léghajót szemlélő számára jól látható, torzulásoktól mentes legyen, az ábrázoló geometriából jól ismert vetítési műveleteket kell alkalmazni már a síkbeli tervezés során is.

hengervetulet

Ezen inverz feladathoz pedig ismerni kell a vetítés tárgyának részletes geometriáját. Hasonlóan, a festési munkálatokhoz a főbb szerkesztő- és referenciapontok kijelölése szükséges.

airship1

Egy ilyen komplex felület részletes felméréséhez a lézerszkennelés nyújtja a leghatékonyabb megoldást az idő- és pontossági igényeket tekintve. Ügyfeleink, az Ohio állambeli Straub Surveying mérnökei, mutatják be feliratozott videónkban, hogy miként is zajlott az említett munkafolyamat.

Üdvözlettel,
Leica Geosystems
magyarországi csapata

error

Hasznosnak találod az oldalt? Oszd meg a tudásodat másokkal: ez az egyik módja annak, hogy halhatatlan légy. (Tendzin Gjaco)

%d blogger ezt szereti: