Mobil térképező rendszerek a terrorelhárítás szolgálatában

Napjaink eseményei szomorú apropót nyújtanak a legmodernebb technológiák létjogosultságához. A nemrégiben Budapesten, a Teréz körúton történt robbantás is felhívta a figyelmet a bűnügyi helyszínelés modernizációjának igényére. Nem véletlen, hogy a budapesti szakemberek a legmodernebb Leica P20 lézerszkennerrel felszerelve végezték a munkájukat:

pic-blog

Forrás: Index.hu

A bűnügyi helyszínelésen túl maga a terrorelhárítás, határ és katasztrófavédelem is egyre inkább kénytelen az új megoldások felé nyitni. Ebben a tekintetben új értelmezést nyer a pilóta nélküli jármű fogalma, ami alatt eddig alapvetően a drónokat, UAV-ket értettük. A MILREM és a Leica Pegasus II keresztezéséből azonban egy földi pilóta nélküli jármű jött létre, melyet arra terveztek, hogy az ember számára veszélyes, vagy egyéb okból megközelíthetetlen terepen is valósághű adatokat tudjon gyűjteni, vagy akár harcoljon is. Hamarosan komoly részletekkel jelentkezünk a témában, addig is ízelítőül ismerkedj meg a MILREM pilóta nélküli harci és mobil térképező egységgel:

Üdvözlettel,
Leica Geosystems
magyarországi csapata

  1. […] Egy korábbi bejegyzésünkben már érintettük a Leica Geosystems, valamint a legújabb virtuális valóság technológiák felhasználási lehetőségét a bűnügyi helyszínelésben és akár a terrorelhárítás területén. Akit a téma mélyebben érdekel, az most egy egész szekcióban kaphat bepillantást a Kriminálexpo 2016 rendezvényen. A konferencia, melynek egyik támogatója a Leica Geosystems, a Tölösi Péter Konferencia Központban kerül megrendezésre 2016. november 8.-10. között. A Leica Geosystems és a ViVeTech Kft közös szekciójára november 9.-én kerül sor. Napjaink sajnálatos eseményei kiemelt fontosságot kölcsönöznek a tervezett programnak. Talán ennek is köszönhető a felkért védnökök köre: […]

Comments are closed.

Hasznosnak találod az oldalt? Oszd meg a tudásodat másokkal: ez az egyik módja annak, hogy halhatatlan légy. (Tendzin Gjaco)

%d blogger ezt szereti: