Roadshow 2022

Gyakorlatorientált szakmai konferencia!

nap
óra
perc
másodperc
0 +Év
Tapasztalat és Innováció
0 +Éve
Magyarországon
0 +
Leica Kirendeltség
0 +
Szakember Világszerte
Helyszín :

Gödöllő, Grassalkovich-kastély 5852, 2100

Időpont :

2022. Június 02. | Csütörtök | 09:30 - 17:00

01.

Kapcsolatépítés

Szakmai eszmecsere, kapcsolatépítés, nagy beszélgetések, találkozás rég nem látott szakmatársakkal.

02.

Legújabb Leica innovációk

Ha nem szeretnél lemaradni a legújabb Leica Geosystems fejlesztésről (ma még titok) és akciókról, akkor itt a helyed!

03.

Inyenc falatok

A Leica minőség sehol sem marad el. A magas színvonalú vendéglátás, izgalmas nyereményjátékok, idei rendezvényünkből sem maradnak ki.

04.

Interkatív előadások

Nem  prezentáció hegyeket fogunk tartani. A rendezvény gyakorlati jellegű tehát a legújabb Leica eszközök megtekinthetőek lesznek működés közben, és bizonyos eszközök esetében lehetőség lesz a gyűjtött adatok feldolgozásának követésére is! Kérdezni és helyben kipróbálni a megoldásainkat!

05.

IRM pontok!

Ebben az évben is dolgozunk, azon, hogy az IRM pontok is biztosíthassunk a résztvevőknek. Az ügyintézés folyamatban van, ez ügyben részletes információkkal hamarosan jelentkezünk!

06.

Gyakorlati tudás!

Képzett Leica szakembereinktől   hasznos tippeket – trükköket, gyakorlati tudást kapsz, melyet azonnal integrálhatsz a mindennapi munkádba.

Főbb témakörök

09:00 - 09:30
A termelékenység újabb szintje!
Bemutatkozik a Leica AP20 AutoPole

Ez a forradalmian új fejlesztés lehetővé teszi az irány- és távméréses (mérőállomás) munkáknál, hogy -hasonlóan a valódi dőléskompenzátoros GNSS megoldásokhoz- ne kelljen időt vesztegetned a prizmabot függőlegesbe állításával.
Ne hátráltasd többé a munkát a prizma magassági értékének meghatározásával, bevitelével. Az AP20 funkció ezt automatikusan elvégzi helyetted változzon akárhogyan is a magasság.
Végül az olyan nyüzsgő helyszíneken, mint amilyenek manapság az építési munkaterületek az is fontos, hogy a műszered végig követni tudjon, ne hamis célpontokra mérjen.  Mindezt a gyakorlatban a Leica roadshown!

09:30 - 10:00
A robotkutyától az autonóm repülő lézerszkennerig

A térbeli adatgyűjtés új szintje a műszaki megatrendeknek megfelelően az autonóm megoldások felé mutat. A jövő az embert teljes mértékben kiváltó robotok irányába vezet. Erre mutatunk két példát a Leica BLK ARC és a Leica BLK2FLY fejlesztéseken keresztül.

10:00 - 10:30
3D pontfelhő technológia a B.I.M. alkalmazásoknál

Mára egyértelmű: az építőiparban, azon belül a B.I.M. alkalmazásoknál a 3D pontfelhő technológia átveszi a vezető szerepet. A modern és sikeres téradatszakember többé nem mehet el a technológia mellett. Azt is megmutatjuk, hová lehet mindezt tovább fokozni 🙂

Kávé szünet

10:30 - 10:45

10:45 - 11:15
Újdonságok a felsőkategóriás mobiltérképező rendszerek terén
11:15 - 11:45
Eltemetett objektumok vizuális megjelenítése, "BIM"-es környezetbe történő áthelyezése

Napjainkban a XXI. században a terepi adatgyűjtés szinte nélkülözhetetlen, illetve ezen adatok interpretálása elengedhetetlen. A látható fizikai környezet leképezése több száz éves múltra tekint vissza, ebben a Leica mint márka megkerülhetetlen piaci tényező. A felszín feletti adatokon túl, előtérbe kerültek a felszín alatt található objektumok meghatározása is. Ezeknek a jelenségeknek a dokumentálására több fajta roncsolásos / roncsolásmentes módszer áll a térképező rendelkezésére. A roncsolásmentes megoldások (pl.: georadar) a legtöbb esetben gyorsabbak, illetve költséghatékonyabbak.

Ezek a megoldások immáron a HXGN portfólióját bővítik, melyekkel lehetőség nyílik útburkolatok, híd szerkezetek  illetve felújításra szoruló épületrészek meghatározására. Természetesen ezeken a példákon túl egyéb felmerülő kérdések (pl.: eltemetett közmű, rétegrend etc.) megválaszolására is van lehetőség. A HXGN szoftveres fejlesztéseinek eredményeként a felszín felettről, illetve alattról gyűjtött adatok kombinálhatóak, így egy BIM munkafolyamatba kiválóan illeszthetőek.  

 

11:45 - 12:15
Fókuszban az Építőipar. A Távolságmérőtől a BIM-ig

Az előadás során betekintést nyerhetünk olyan, talán kevésbé ismert technológiákba, amik nagyban segítik a (mérési)munkák hatékonyságát és tökéletesen beilleszthetők a digitális építőipari folyamatokba. Ismertetjük, hogy miként lehet egy sima távolságmérőt, akár egy mérőállomás tulajdonságával felruházni, vagy hogyan tudunk ezen egyszerű eszközökkel, ténylegesen 3D koordinátákat rögzíteni és azokat BIM környezetbe beilleszteni. Eladásunkból természetesen nem maradhatnak ki az iCON termékcsalád építőipari mérőállomásai, GNSS-ei és azok kifejezetten építőipari igényekre kifejlesztett alkalmazásai, közöttük az objektum orientált IFC adatkezeléssel, kitűzéshez és felméréshez egyaránt.

Ebéd szünet

12:15 - 13:00

13:00 - 13:30
Terepen a Leica BLK2FLY

A délelőtt folyamán tárgyalt autonóm repülő lézerszkennert testközelbe hozzuk, a gyakorlatban is bemutatjuk.

13:30 - 14:00
Mérnökgeodézia és 3D pontfelhő technológia - Ügyfeleink jelentik a terepről

Ügyfél esettanulmányokon keresztül bemutatjuk a Leica GS18I képalkotó GNSS, valamint a Leica MS60 multistation megoldásokkal nyert terepi tapasztalatokat

14:00 - 14:30
Leica Infinity - az adatelőkészítés svájcibicskája

Tippek és trükkök az Infinity szoftver használatával kapcsolatban.

Kávé szünet

14:30 - 14:45

14:45 -16:50
Gyakorlati bemutatók öt témában öt helyszínen:

Gyakorlati bemutatók öt témában öt helyszínen:
>Leica FLX100 térinformatikai és belépőszintű földmérési alkalmazások
>Leica Mérőállomások fedélzeti alkalmazásai – tippek és trükkök
>Leica GS18I képalkotó GNSS
>3D pontfelhő sarok
>leiCON és közműkutatás megoldások

16:50 - 17:30
Tombola és zárás

Értékes nyeremények & izgalmas pillanatok

Túllépünk a megszokott tombola keretein, izgalmas lehetőséget fogunk felkínálni nektek a Tombola szekció keretén belül!  Ha van benned versenyszellem és élvezed a játék izgalmát, ezt a részt nagyon fogod szeretni!