Technológiai áttörés: a felszín alatti közművek felmérésének hatékonyságnövelése

A HXGNLive legizgalmasabb technológiai vívmánya egy új georadar megoldás, amely drasztikusan csökkenti a terepi mintavételezés idejét, lehetővé téve a mérnökök és más szakemberek számára, hogy az eszköz segítségével dolgozzanak, azok számára is elérhető technika, akik eddig haboztak belevágni a georadaros mérésekbe, ezek bonyolultságára hivatkozva.
A legtöbb esetben eddig azért nem vágtak bele a szakemberek, mert a hiperbólák elemzését – a föld alatti objektumokat szemléltető jelek – bonyolultnak hitték, és így teljesen elhatárolódtak az eszköz használatától. Ennek következtében csak a magasan kvalifikált és képzett szakemberek használták csupán a georadar technikát.

A Leica Geosystems (HXGN) által kifejlesztett DSX eszköz és a DXplore szoftver az egyszerűségre összpontosít, a georadar használatot hozza közelebb egy sokkal szélesebb szakmai közösség számára (pl.: földmérők).

A Leica DSX georadar eszköz és a DXplore szoftver legfontosabb előnyei a használat és értelmezés egyszerűsége, a feltárási eredmények, amelyekre már a terepen támaszkodhatunk, az azonnali 2D és 3D térképek segítségével. Ezenkívül roppant nagy előnye az eszköznek, hogy több fajta CAD formátum exportálására és importálására is van lehetőségünk. Tehát a megkapott adatokkal azonnal lehet terepen, de irodában is dolgozni egyaránt.

A DSX georadarral a munkafolyamat nagyon egyszerű: kijelöljük a munkaterületet, a georadart végig toljuk, majd a SW-nek / algoritmusnak köszönhetően, azonnal láthatjuk az eltemetett közműveket (anyag minőségtől függetlenül). Ezeket az eredményeket rögtön exportálhatjuk több fajta CAD formátumba. A tomográf mód segítségével a kezelő is kjelölheti az általa azonosított közműveket, nincs szükség a hiperbólák elemzésére. Ennyire egyszerű.

A tapasztalt georadar felhasználók számára túl egyszerű lehet. De azoknak a felhasználóknak, akiknek nincs georadar tapasztalata, a föld alatti közműtérképezés jelentős üzleti lehetőséget jelenthet.

Kérj ingyenes demot és  tanácsadást közműkereső megoldásainkról, írj nekünk a  📧: kapcsolat.geo@leica-gesystems.com címre, tárgy – Leica közműkereső megoldások.