Új, márkafüggetlen szervizszolgáltatás a Leica-nál

Az október elején meghirdetett Leica standard szervizszolgáltatásaink kezdenek beindulni. Örömmel értesítünk benneteket, hogy 2018. január 2-tól kezdve új kollégával és új szolgáltatással bővülünk. Tóth Lajos úr, az új szervizmérnökünk, a mérőműszer szerviz piac jól ismert és elismert szaktekintélye. Szakmai múltja sokunk számára garancia a minőségi szolgáltatásra.

Márkafüggetlen, nem Leica Standard Szerviz Szolgáltatások – De mit is jelent ez?

Ahhoz, hogy megértsük a Nem Standard Szerviz Szolgáltatásokat, először lássuk, hogy mit értünk a Leica Standard Szerviz Szolgáltatásaink alatt. Ez a Leica Geosystems audittal minősített, a felhasznált eszközök, anyagok, cserealkatrészek, folyamatok, képzettség tekintetében pontosan leszabályozott szerviz szolgáltatás. Mint ilyen, világ szerte, egységes minőséget biztosító szolgáltatás. A Leica Standard Szerviz Szolgáltatások csak bizonyos, előre meghatározott műszerekre és azokkal kapcsolatos meghibásodásokra és/vagy egyéb szolgáltatásokra (vizsgálat, kalibráció, stb.) vonatkoznak.  Ezek az előírások hozzájárulnak a Leica Geosystems termékek és szolgáltatások minőségének megőrzéséhez.

Azonban vannak olyan esetek, melyek nem feltétlenül igényelik a Leica által biztosított szerviz szolgáltatásokat. Nos, ilyen esetekre indítottuk el a Márkafüggetlen, Nem Standard Szerviz Szolgáltatásainkat,ami a következőket foglalja magába:

 1. Régi Leica műszerek, amiket már kivontak a forgalomból és gyári forrásból nem szerezhető be hozzájuk alkatrész. Ilyen esetben nem tudjuk vállalni a szervizelést a Leica Standard Szolgáltatásinak keretein belül. Azonban, ha van valahonnan (pl. más hasonló műszer bontásából, vagy a használt piacról) alkatrész, akkor a Márkafüggetlen, Nem Leica Standard Szerviz Szolgáltatás keretein belül lehet, hogy tudunk megoldást biztosítani.
 2. Leica kiegészítők és építőipari termékek (pl.: optika szintezők, vonallézerek stb.). Ilyenkor alapesetben valamilyen cserekonstrukciót javaslunk. Ezt ezentúl is megtesszük, de mostantól felajánljuk a szervizelés lehetőségét is, ha az adott helyzet ezt megengedi. Természetesen ez Márkafüggetlen, Nem Leica Standard Szerviz Szolgáltatás keretein belül fog megvalósulni.
 3. Más gyártótól származó kiegészítők vagy az építőipari műszerek. Ezentúl a Márkafüggetlen, Nem Leica Standard Szerviz Szolgáltatás keretein belül lehetőséget biztosítunk ezek szervizelésre is.

Fontos tudnivaló: a Márkafüggetlen, Nem Leica Standard Szerviz Szolgáltatásra más minőségi, garanciális, jótállási és rendelkezésre állási kondíciókat biztosítunk, mint a Leica Standard Szerviz Szolgáltatásoknál. Cserébe viszont, esélyt kapsz olyan javításokra, melyekről esetleg már lemondtál.

Összegezve a fentieket a Márkafüggetlen, Nem Leica Standard Szerviz Szolgáltatásban szervizelendő műszerek listája nem meghatározott, de első körben (ez a jövőben változhat!) a következő műszertípusokat emelnénk ki:

 • Optikai teodolitok (nem mérőállomás!)
 • Optikai szintezők
 • Forgólézerek
 • Vonallézerek, pontlézerek
 • Csatornalézerek
 • Kiegészítők

Ezek lehetnek Leica, vagy nem Leica gyártmányok, de a megkeresések minden esetben egyedi elbírálás alapján történnek.

Bővebb információért keress minket bátran alábbi elérhetőségeinken:
Szervizünk címe: 1138 Budapest, Marina Sétány 1.
Központi e-mail: lajos.monoki@leica-geosystems.com 
Tóth Lajos : +36 30 606 2985

Mi a következő fejlesztési lépés, amin dolgozunk?

 1. Megkezdtük a kalibrál laborunk kiépítését, amint elkészül ezt is kommunikálni fogjuk.
 2. Az építőipari Leica lézer műszerek szervizelése a Leica Standard Szerviz Szolgáltatások keretein belül.

Üdvözlettel
a Leica Geosystems
magyarországi csapata