DD vezetékkutató család új generáció a közművek nyomában

Próbálja ki gyakorlatban, kérjen ingyenes demót

Gyorsabb és biztonságosabb munkafolyamatok

Felejtse el a nem kívánt kábelszakításokat a Leica Geosystems legújabb fejlesztésű, könnyen használható DD vezetékkutató családjával!​

Centralizált megjelenítésegyszerű használatIkon alapú menűrendszerMegoldásaink

Használja ki a digitális adatgyűjtés összes előnyét a DD220 / DD230 vezetékkutatókkal , kezdve a teljesen új digitális jelfeldolgozó egységtől a GPS-es pozíció megjelölésen át a felhő alapú adatelérésig. Az új elektromágneses vezetékkutató eszközöket az egyszerű kezelhetőség, a robosztusság és a megnövelt megbízhatóság jellemzi.

dd120 - vezetékkutató
dd130 - kábelkereső
Premium Magic Section Content
Leica DD220 SMART kábelkereső
Premium Magic Section Content
Leica DD230 SMART vezetékkutató
Premium Magic Section Content

Melyik számomra a megfelelő megoldás?

Kérdéseid vannak? Kérj ingyenes visszahívást szakértőinktől

Rendelhető kiegészítők

GYIK

Gyakori kérdések és válaszok

Az elektromágneses elven működő vezetékkutatók csak fémes anyagú vezetékek és csövek felkutatására alkalmas. Az eszköz nem a közművet érzékeli, hanem a körülötte lévő elektromágneses teret. Ha nincs elektromágneses tér, nincs jel, amit a készülék antennája érzékelne.

Mélység mérésre csak szonda vagy jelgenerátor módban van lehetőség. Rádió és Áram módban a jel nagyon gyenge, így a mérés nagyon pontatlan lenne. 

A műanyag anyagú vezetékek nem vezetik az áram, így elektromágneses tér sem generálódik körülöttük. Ha hozzáférünk a csőhöz valamelyik oldalról használhatunk szondát vagy a jeladó kábelt. Ha nem oldható meg a hozzáférés használhatunk talajradart is. 

A jelgenerátorral elektromágneses teret tudunk gerjeszteni egy cső vagy vezeték köré, így már könnyedén be tudjuk mérni a vezetékkutatóval. Figyeljünk oda, hogy csak olyan vezetéket fogunk megtalálni, ami rendelkezik elektromágneses térrel.  

Elektromágneses tér csak olyan elektromos kábel körül alakul ki, amiben folyik áram, más néven van bekapcsolt fogyasztó a másik oldalán. Meg kell próbálni rádió módban, ha úgy sem jeladóra lesz szükség. 

A vezetékkutató a váltóáram hatására kialakuló elektromágneses teret érzékeli. Az ilyen vezetékeket rádió módban kell keresni vagy jelgenerátor segítségével. 

Az elektromos vezetéknek a fejünk felett hasonló elektromágneses tere van, mint a földben lévő vezetéknek, a két elektromágneses tér interferenciát okozhat, így a mérésünk hibás lesz.

Az eszközök fejlesztésénél a könnyű használat elsődleges szempont volt. A használatról rendkívül jó videók és használati útmutatók érhetők el. Természetesen terméktámogatás telefonon és e-mailben is elérhető kollégáinknál.

A SMART vezetékkutatókban alkalmazott GPS pontossága 2,5m. Ez nem alkalmas centiméter pontos felmérések készítésére. A beépített GPS célja inkább a kábelkereső használatának monitorozása későbbi kiértékelés céljából. Amennyiben ilyen igénye van kérjük keressen fel bennünket, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást.