vezetekkutato

Próbálja ki gyakorlatban, kérjen ingyenes demót

Gyorsabb és biztonságosabb munkafolyamatok

Felejtse el a nem kívánt kábelszakításokat a Leica Geosystems legújabb fejlesztésű, könnyen használható DD vezetékkutató családjával!​

Centralizált megjelenítés

egyszerű használat

Ikon alapú menűrendszer

Használja ki a digitális adatgyűjtés összes előnyét a DD220 / DD230 vezetékkutatókkal , kezdve a teljesen új digitális jelfeldolgozó egységtől a GPS-es pozíció megjelölésen át a felhő alapú adatelérésig. Az új elektromágneses vezetékkutató eszközöket az egyszerű kezelhetőség, a robosztusság és a megnövelt megbízhatóság jellemzi.

dd120 - vezetékkutató
dd130 - kábelkereső
Leica DD220 SMART kábelkereső
Leica DD230 SMART vezetékkutató

Melyik számomra a megfelelő megoldás?

[crellyslider alias="vezetékkutató"]

Kérdéseid vannak? Kérj ingyenes visszahívást szakértőinktől

Rendelhető kiegészítők

GYIK

Gyakori kérdések és válaszok

Az elektromágneses elven működő vezetékkutatók csak fémes anyagú vezetékek és csövek felkutatására alkalmas. Az eszköz nem a közművet érzékeli, hanem a körülötte lévő elektromágneses teret. Ha nincs elektromágneses tér, nincs jel, amit a készülék antennája érzékelne.

Mélység mérésre csak szonda vagy jelgenerátor módban van lehetőség. Rádió és Áram módban a jel nagyon gyenge, így a mérés nagyon pontatlan lenne. 

A műanyag anyagú vezetékek nem vezetik az áram, így elektromágneses tér sem generálódik körülöttük. Ha hozzáférünk a csőhöz valamelyik oldalról használhatunk szondát vagy a jeladó kábelt. Ha nem oldható meg a hozzáférés használhatunk talajradart is. 

A jelgenerátorral elektromágneses teret tudunk gerjeszteni egy cső vagy vezeték köré, így már könnyedén be tudjuk mérni a vezetékkutatóval. Figyeljünk oda, hogy csak olyan vezetéket fogunk megtalálni, ami rendelkezik elektromágneses térrel.  

Elektromágneses tér csak olyan elektromos kábel körül alakul ki, amiben folyik áram, más néven van bekapcsolt fogyasztó a másik oldalán. Meg kell próbálni rádió módban, ha úgy sem jeladóra lesz szükség. 

A vezetékkutató a váltóáram hatására kialakuló elektromágneses teret érzékeli. Az ilyen vezetékeket rádió módban kell keresni vagy jelgenerátor segítségével. 

Az elektromos vezetéknek a fejünk felett hasonló elektromágneses tere van, mint a földben lévő vezetéknek, a két elektromágneses tér interferenciát okozhat, így a mérésünk hibás lesz.

Az eszközök fejlesztésénél a könnyű használat elsődleges szempont volt. A használatról rendkívül jó videók és használati útmutatók érhetők el. Természetesen terméktámogatás telefonon és e-mailben is elérhető kollégáinknál.

A SMART vezetékkutatókban alkalmazott GPS pontossága 2,5m. Ez nem alkalmas centiméter pontos felmérések készítésére. A beépített GPS célja inkább a kábelkereső használatának monitorozása későbbi kiértékelés céljából. Amennyiben ilyen igénye van kérjük keressen fel bennünket, hogy megtaláljuk a megfelelő megoldást.