[Videó] Országjáró mobiltérképező rendszer

Miskolc, Sárvár, Szeged és Pécs állomásokat követően a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemen zárult a 2018-as év Leica Roadshow-ja a tegnapi nap folyamán, ahol a legkorszerűbb 3D pontfelhő adatgyűjtő technológiák között a Pegasus:Two mobiltérképező rendszer is bemutatásra került.

1Pegasus:Two mobiltérképező rendszer a BME udvarában

Hisszük, hogy a földi lézerszkennerekből és UAV-kből származó 3D pontfelhő adatfeldolgozás egyre szélesebb körű elterjedéséhez hasonlóan egyre többször fog találkozni a térinformációs adatokat igénylő szakterületek sokasága mobiltérképező rendszerekből származó adatokkal is. Merüljön fel igény akár földi illesztőpontok bemérésére, kiegészítő mérések elvégzésére vagy maga a pontfelhő vektorizálására és elemzésére, mindenképpen hasznos lehet, amennyiben a földmérő, műszaki rajzoló tisztában van ezen rendszerek működési elvével, képességeivel, korlátaival, és megfelelően tudja értelmezni a pontossági és megbízhatósági mutatóit.

Ebből a megfontolásból tartott a Leica Geosystems csapata technikai műszeres bemutatót az adatkiértékelés lehetőségeinek ismertetésével egy hazai tesztpéldán keresztül, a hamarosan átépülő Lánchíd és környékének felméréséből származó adatokkal.

Tekintsd meg a terepi mérésről készült rövid videót:

Töltsd le az adatkiértékelés néhány eredményéről készült posztert >> poszter letöltés!

lánchídPoszter: metszetek, 2D CAD rajz, 3D felületmodell, útburkolat egyenetlenségi vizsgálata

 

Üdvözlettel:
Leica Geosystems
magyarországi csapata